Itsehoidon käsite

Jos riippuvuustutkijat pystyisivät selvittämään, miksi ihmiset turvautuvat huumeisiin ja alkoholiin, olisi helpompi päästä ongelman ytimeen ja ehkäistä riippuvuuteen liittyvää sydänsurua ja ihmishenkien menetyksiä. Valitettavasti elämä ei ole koskaan näin yksinkertaista. Ihmiset ovat monimutkaisia ​​olentoja, eikä ole olemassa helppoja selityksiä tai kaikille sopivia vastauksia. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että monet ihmiset käyttävät huumeita, alkoholia tai tuhoisaa käyttäytymistä, kuten uhkapelaamista, ahmimista tai pornografiaa, "itselääkitykseen" saadakseen olonsa paremmaksi.

Itsehoitoon liittyy useinPTSD (Posttraumaattinen stressihäiriö), joka johtuu traumasta, joka tapahtuu lapsuudessa ja jatkuu pitkälle aikuisikään. Ihmiset, jotka ovat kokeneet laiminlyöntiä tai pahoinpitelyä, ne, jotka ovat menettäneet vanhempansa kuolemaan tai eroon tai varttuneet henkisen tai fyysisen sairauden kanssa kamppailevan vanhemman kanssa, voivat käyttää huumeita tai alkoholia vähentääkseen surua, raivoa, voimattomuutta, toivottomuutta ja jopamasennus tai unettomuus ja monet muut lapsuuteen liittyvät ongelmattrauma.

Kaikki itsehoitoa harjoittavat eivät ole kärsineet traumasta lapsena, mutta aikuisena koettu trauma ei ole yhtä vakava. Sotilashenkilöstö, joka on alttiina taisteluille, emotionaalisen, fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhri, pelottava lääketieteellinen diagnoosi tai uhkailu tappavalla aseella, voi kaikki johtaa PTSD:hen, samoin kuin kidutuksen, onnettomuuksien, luonnonkatastrofien, tulipalojen, ryöstöjen kokeminen tai todistaminen, tai muut henkeä uhkaavat tapahtumat. Pitkäaikainen emotionaalinen tai narsistinen väkivalta, erityisesti puolison kautta, on myös usein PTSD:n syy, tosiasia, joka usein jätetään huomiotta tai sitä ei oteta vakavasti.

Ihmiset myös hoitavat itsehoitoa diagnosoimattomien mielenterveysongelmien, kuten masennuksen, ahdistuneisuuden,rajatila persoonallisuus häiriö, ADHD taikaksinapainen häiriö. Esimerkiksi ihmiset voivat käyttää kokaiinia torjuakseen masennusta tai he voivat kääntyä alkoholin puoleen selviytyäkseen yleistyneen tai sosiaalisen ahdistuksen oireista.

Valitettavasti itselääkitys, mistä tahansa syystä, auttaa usein lyhyellä aikavälillä, ja valitun aineen jatkuva käyttö saman vaikutuksen saavuttamiseksi pahentaa tilannetta ajan myötä. Aineiden käyttö lievittää huonoja tunteita vain lyhyen aikaa. Lopulta ihmisistä tuleesuvaitsevainen aineeseen (tai käyttäytymiseen), ja enemmän tarvitaan saman tuloksen saavuttamiseksi, mikä luo vaarallisen riippuvuuden kierteen.

Riippuvuus monimutkaistaa kaikkea. Esimerkiksi ihmiset, jotka tulevat riippuvaisiksi hoidettuaan masennusta alkoholilla, ovat yleensä ahdistuneempia ja masentuneempia, koska riippuvuus vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin, mukaan lukien uraan, ihmissuhteisiin ja terveyteen. Kun päihteiden väärinkäyttö lisääntyy,itsemurhan riskitulee hyvin todellinen vaara. Riippuvuus voi myös peittää mielisairauden oireita, mikä vaikeuttaa diagnoosia ja hoitoa. Riippuvuudella on myös huomattavia vaikutuksia fyysiseen terveyteen, kuten verenpaineeseen, sydämen terveyteen, uneen ja ruokahaluun.

Jos sinä tai joku, josta välität, turvaudut huumeisiin, alkoholiin tai tuhoavaan käytökseen turruttaakseen tunteitaan tai selviytyäkseen henkilökohtaisista ongelmista, on tärkeää etsiähoitoonniin pian kuin mahdollista. Älä odota, sillä ongelma vain pahenee. Taitavat riippuvuusammattilaiset ymmärtävät, kuinka auttaa ihmisiä, jotka kamppailevat kanssariippuvuus,trauma ja mielenterveysongelmia turvallisessa, tukevassa ja empaattisessa ympäristössä.

 

هذه المقالة تم نشرها بالإنجليزية في 2015-09-23 17:08:42 وتمت ترجمتها إلى العربية في عام 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 − 4 =

أحدث المشاركات

مقالاتنا الخاصة والبيانات الصحفية